12 days of christmas

Zaterdag 21 december
12-22-3000366In de vier weekenden voor kerstmis is Heritage Park open voor het publiek. Dit is een openlucht museum in Calgary. In de zomer zijn we er ook al eens geweest. Nu, tijdens de kerstdagen, is maar een klein gedeelte van het park open en helaas konden we niet in de rups of de draaimolen, maar er waren wel allerlei kerstdingen te doen. De laatste zaterdag voor de kerst gingen wij daar ook even een kijkje nemen.

CanmoreOperaHouseZodra we het park instappen, worden we gevraagd of we misschien een toneelstuk willen zien. Dat zou binnen een paar minuten gaan beginnen en een kwartiertje duren. Dat lijkt ons niet te lang voor de kinderen en dus gaan we daar eerst naar kijken. De kinderen mogen helemaal vooraan op de grond zitten en wij zitten er een eindje achter. Het is een verhaal over een goeierik en een slechterik, die beiden een oogje hebben op hetzelfde meisje. Net als in de tijd rond 1900, worden we verwacht mee te leven met het spel. Er wordt dus hard “booo” geroepen als de slechterik op het toneel verschijnt en gejuicht als we de held zien. Ik betwijfel het of Peter en Eline veel van het verhaal gevolgd hebben – er was namelijk nogal veel tekst – , maar ze hadden er toch van genoten.

Peter in doolhofVerder in het park komen we eerst langs een doolhof. Dat gaan we natuurlijk ook even uitproberen. Gelukkig was het niet al te moeilijk en Peter en Eline kunnen zelf de uitgang vinden.

In een huis kunnen we naar binnen om te zien hoe de huizen vroeger versierd waren met kerst. Eigenlijk niet echt veel verschil met nu, behalve dan dat er ‘echte’ kaarsjes in de boom zitten.

12-22-3000341Dan komen we bij het kleine schaatsbaantje. We hebben de schaatsen echter niet meegenomen, omdat we geen zin hadden om ermee te lopen slepen in het park. Peter en Eline gaan dan maar op hun laarzen op het ijs. Ondertussen kunnen we genieten van de kerstkoren op het podium.

ElineBriefSchrijvenOmdat we toch wel en beetje koud worden, gaan we even naar binnen om een kopje koffie/warme chocolademelk te drinken en een cinnamon bun te eten. Binnen liggen op de tafels allemaal papieren klaar, zodat de kinderen een brief aan ‘Santa’ kunnen schrijven. Die kunnen ze daarna dan op de post doen, zodat Santa die mee kan nemen. De kerstman is ook op het park en je kunt even bij hem op bezoek, maar daar hebben de kinderen geen zin in. Wel schrijven ze een mooie brief voor de kerstman, met een prachtige tekening erbij.
PeterBriefSchrijven
Er is ook nog een kerstmarkt, waar je allerlei leuke kerstspulletjes kunt kopen. We hebben voor de kerstsokken van de kinderen nog geen stocking hangers, dus die kopen we daar. Er is ook nog een speciaal gedeelte ‘alleen voor kinderen’. Daar kunnen de kinderen naar binnen om met hulp van wat vrijwilligers een kadootje te kiezen voor papa en/of mama. Ze krijgen een bepaald bedrag mee en daar moeten ze het dan mee doen. Dat wilden Eline en Peter ook wel, om onder de kerstboom te leggen. Voor papa koopt Peter een fluit, waarmee je kunt fluiten alsof het een trein is (en voor zichzelf ook gelijk eentje) en voor mama koopt Eline een mooie kaars met een kerstman erop.

Daarmee hadden we de meeste dingen wel gezien. Het was dus tijd om weer naar huis te gaan. In de avond hadden we immers nog een kerstfeestje bij de juf van Peter thuis.

12-22-300037212-22-3000373 12-22-3000375


Onderweg kwamen we nog langs een huisje waar binnen een grote treinbaan was. Daar hebben we ook nog even naar gekeken. Het was vrolijk aangekleed met huisjes en lichtjes en wel een stuk of 6 treinen die om de beurt hun rondjes reden.

12-22-3000399Helemaal aan het einde wilde Eline nog graag een stro-gevecht houden. Dat hoort blijkbaar een beetje bij de kersttraditite hier want in de dierentuin hadden ze ook al van die balen stro neegelegd om in te ravotten. Peter klaagde al snel over stro in zijn ogen, maar gelukkig vond Eline een vriendinnetje om ook stro mee heen en weer te gooien. We vinden nu nog strootjes in de mutsen en jassen van de kinderen…

In de avond hebben we nog een pre- christmas party bij de juf van Peter (miss Henry). Inmiddels kennen we al aardig wat van de mensen die daar ook waren (veel van de school van Eline, want hun zoon Eric zit bij Eline in de klas). Het werd dus ook nog een gezellige avond.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.