Kerst op school

Woensdag 19 december
de cluesVandaag heeft Peter op preschool zijn kerstfeestje. Alle kinderen die bij miss Henry op school gaan, zijn erbij (dus zowel van de ochtend als de middagklas). Peter is er al een paar dagen helemaal vol van en vol verwachting gaan we erheen.

We beginnen met een carrousel van verschillende activiteiten. Ik krijg een groepje van vier kinderen onder mijn hoede om langs de verschillende activiteiten te lopen. Mijn groepje begint met crafts. Ze versieren een kerstboompje of kerstkransje en een denneappel met glittertjes. Die denneappel dient later als kerstboompje bij hun gingerbread huisje. The gingerbreadhousesDan gaan we naar de keuken om een gingerbread huisje te versieren. Eerst glazuur erop doen en dan wat snoepjes erop plakken. Ondertussen moet er natuurlijk wel gesnoept worden van het glazuur en de snoepjes.

Daarna doen we verschillende spelletjes: beanbags gooien, een neus op de sneeuwpop plakken met een blinddoek voor (ezeltje prik), een puzzel en een bordspel. Tot slot gaan we naar buiten om te ‘midgetgolfen’. Het is gelukkig heerlijk weer om buiten te zijn, maar al die jassen en schoenen van al die kinderen is wel een gedoe.

waar zou hij nu weer zitten?Eenmaal weer binnen gaan we de gingerbread man achterna. Miss Henry heeft een gingerbread man gebakken in de oven en de kinderen gewaarschuwd om niet te spieken, omdat hij dan weg zou lopen. Uiteraard is de pop verdwenen wanneer de ovendeur uiteindelijk opengaat. Via allerlei briefjes met aanwijzingen (run, run, run, as fast as you can, you can’t catch me, i’m the gingerbeadman), komen ze uiteindelijk bij de plek waar de gingerbreadman zich verstopt heeft: op de koelkast. De kinderen vermaken zich allemaal kostelijk.

Dan is het tijd voor de ‘snack’. De ouders van de ochtendklas hebben allerlei lekkernijen meegenomen en uiteraard wordt ook de gingerbreadman soldaat gemaakt. Daarna is het tijd voor een kort verhaaltje en aan de kinderen weer tevreden naar huis. Allemaal krijgen ze een mooi boek mee en een kleine sok gevuld met een potlood, een gum en een candy cane. Het kan allemaal niet op!

In de middag en avond had Eline een voorstelling op school. Wij gingen met zijn allen ‘s avonds kijken. Om zes uur ‘s avonds zouden de deuren van de school opengaan. Toen we om even voor zes aankwamen bij de school stond er al een hele rij ouders en kinderen, iedereen wilde natuurlijk vooraan zitten. Het was behoorijk vol in de gymzaal, maar we konden het nog redelijk zien. Om half zeven begon de voorstelling.
Alle kinderen zongen een liedje of droegen iets voor. De twee grade 1 klassen zongen twee liedjes : ‘up on the housetop’ en ‘jinglebells’. Dat was niet helemaal een verrassing, want Eline had het ook thuis al veel gezongen. Het was een leuke avond.

Eline close-upGroephele groep

Up on the housetop

Up on the housetop, reindeer pause
Out jumps good old Santa Claus
Down thru’ the chimney with lots of toys
All for the little ones’ Christmas joys.

Ho, ho, ho! Who wouldn’t go!
Ho, ho, ho! Who wouldn’t go!
Up on the housetop, Click, click, click
Down thru’ the chimney with Good Saint Nick

First comes the stocking of little Nell
Oh, dear Santa, fill it well
Give her a dolly that laughs and cries
One that will open and shut her eyes

Ho, ho, ho! Who wouldn’t go!
Ho, ho, ho! Who wouldn’t go!
Up on the housetop, Click, click, click
Down thru’ the chimney with Good Saint Nick

Next comes the stocking of little Will
Oh, just see what a glorious fill
Here is a hammer and lots of tacks
Also a ball and a whip that cracks

Ho, ho, ho! Who wouldn’t go!
Ho, ho, ho! Who wouldn’t go!
Up on the housetop, Click, click, click
Down thru’ the chimney with Good Saint Nick

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.