Strenge winter?

Vrijdag 14 december
Mooi witBlijkbaar is het zelfs in Nederland op het nieuws geweest dat het dit jaar in Canada de koudste winter wordt sinds 15 jaar. Dit heeft ‘Environment Canada’ voorspeld (volgens mij is dat het ministerie van milieu in Canada). Het zou kouder worden dan gemiddeld in Canada.
Nou moet ik zeggen dat ik niet zo heel erg onder de indruk ben van deze voorspelling.
Onze voortuinZe weten vaak niet eens wat voor weer het morgen zal zijn in Calgary. De voorspellingen varieren hier per uur. Het schijnt dan ook erg lastig te zijn om hier het weer te voorspellen.
Wanneer je even verder kijkt op de site van Environment Canada zie je dat voor dit gebied 50% van hun voorspellingen uit het verleden juist zijn. Al met al niet erg indrukwekkend.

Wat we wel weten is dat de zon hier vaak schijnt (lekker hoor, zo weinig regen), ook in de winter, dus dat maakt alles wat dragelijker. Ook komt af en toe een warme wind van de Rocky Mountains af blazen (de chinook). Als dat gebeurt, kan het hier met kerstmis ook zomaar ineens 20 graden zijn.
Wij hopen echter op een witte kerst. Dat hebben we in Nederland niet meer.

kerstverlichting_111-28-0839.jpgHebben jullie trouwens al onze mooie kerstlichtjes gezien? En nee, Alfons, ze knipperen niet, maar ze zijn wel lekker bont. Hier in de straat zie je steeds meer lichtjes verschijnen. Wel erg gezellig, maar jammer dat je ‘s avonds meestal je gordijnen dicht hebt!

Peter voorkantPeter achterkantVoorlopig is het hier mooi wit en niet al te koud. Prima uit te houden dus.

En als het echt koud wordt, ga ik wel nog meer truien breien. Ik heb van Wendy genoeg wol meegenomen! Hiernaast het eerste resultaat.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.