O Denneboom

Zondag 9 December
12-09-0951We hadden gehoord dat je hier in Canada ook je eigen kerstboom kon uitzoeken en omzagen. Toen we op het kerstfeestje bij Doug en Lynda waren, gaven zij aan dat ook zij een boom zouden gaan halen en nodigden ons gelijk uit om mee te gaan. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen en vandaag was het dan ook zover. We gingen zelf een boom omhakken in het bos.

We konden achter Lynda aanrijden, want we hadden zelf geen idee waar het was. Na een uur rijden, een aantal kilometer ten noordwesten van Cremona, waren we er dan uiteindelijk. Je moet er toch wat voor over hebben! De plek waar je voor 5 dollar zelf een boom kon gaan omzagen. Uiteindelijk wordt het natuurlijk toch nog een duur boompje als je er twee uur voor moet rijden, maar dat mag de pret niet drukken.

12-09-0954Voor 5 dollar konden we bij het parkeerterrein een “permit” kopen. Met dit papiertje konden we het bos in om een boom te zoeken en mee te nemen. Het was slechts een paar minuten lopen. Met een heel bos voor het uitkiezen wordt het nog lastig een mooie boom te kiezen. Hij mag niet te hoog zijn, maar ook niet te klein. Natuurlijk moesten er wel voldoende takken aanzitten. Na een beetje zoeken zagen we een boompje van ongeveer 2 meter hoog staan. Helemaal alleen.

12-09-096012-09-096312-09-0967

12-09-0975Al snel was er overeenstemming dat dit ‘m wel zou zijn. Dus dan maar de zaag gepakt en in een paar seconden had ik de boom in mijn hand. Doug had ondertussen ook een boom gevonden. Die was echter ietsje groter. Zij hadden echter nog geen boom in huis en wij hebben ondertussen een neppert in huis.

12-09-0978Met de kinderen en de bomen op de slee gingen we terug naar de parkeerplaats. Nadat we de bomen op de autos gebonden hadden was het tijd voor een kop warme chocomel en een hotdog bij het kampvuur.

12-09-0989De kinderen konden nog even met de slee van de berg af. Peter zat daarbij te mokken omdat hij niet alleen op de slee kon zitten. Duidelijk geval van vermoeid zijn. Tijd om terug te rijden dus.

Op de terugweg hadden we de keuze tussen ofwel het dakraam een stukje open, of een enorme herrie in de auto. Blijkbaar vingen de spanbanden waarmee de boom op de auto was gebonden nogal wat wind. Gelukkig werd het niet al te koud in de auto en konden de kinderen lekker onder een dekentje kruipen.

12-09-1004Thuis gekomen moesten we eerst nog een standaard voor de nieuwe boom kopen. Onze oude standaard was niet mee verhuisd. Dus dan maar even naar de Home Depot. Terwijl de kinderen kerststukjes maakten van de meegebrachte takken, heb ik de boom in de standaard gezet en de lichtjes erin gedaan. De bedoeling is dat de kinderen in de komende dagen zelf versieringen maken en die in de boom ophangen.


Luxe hoor, twee kerstbomen…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.