Sinterklaas

Vrijdag 30 november
De tijd van Sinterklaas komt nu toch wel rap dichterbij. Hoewel we ook erg met kerst bezig zijn, volgen we op internet braaf de sinterklaasjournaals.

Maple SyrupVandaag zijn Eline en Peter vrij. We gaan dan ook pepernoten bakken. Pepernoten verkopen ze hier uiteraard niet, maar alle ingredienten zijn wel te krijgen. Het worden pepenoten met een Canadeze twist. Ik heb namelijk alleen maar maple syrup in huis. Dus in plaats van stroop gebruiken we maple syrup.

Nadat het deeg is gemaakt mogen Peter en Eline de balletjes draaien. Eline heeft het al gauw gezien: ze vindt het vies en plakkerig (dat is natuurlijk ook zo). Peter houdt het wel vol. Hij vindt het deeg ook erg lekker en zit tussen het draaien door zijn handen lekker af te likken (eet smakelijk!).

balletjes draaienSmullen maarLekker vies

Dan gaan ze uiteindelijk de oven in en zowaar: ze smaken heerlijk! Nou maar hopen dat Rob op tijd thuis is, anders zijn ze al op.

Wil je het ook proberen? Hieronder het recept dat ik heb gebruikt:

Benodigdheden:

 • 200 gram bloem
 • halve teelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • 150 gram stroop
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • 1 theelepel kruidnagelpoeder
 • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
 • halve theelepel korianderzaad
 • Werkwijze
  Verwarm de oven voor op 160 graden C. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de stroop en specerijen. Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak eens stevig deeg. Smeer een bakblik in met margarine, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matig warme overn in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Je kan controleren of het gaar is door er met een naakd in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.

  Laat een reactie achter

  You must be logged in to post a comment.