In kerstsfeer

Zondag 25 november
Aangezien het Sinterklaasfeest hier niet wordt gevierd, vallen we na de Halloween langzaamaan in de kerstfestiviteiten. Rob trapt af met een kerstfeest van zijn bedrijf. Iedereen is uitgenodigd bij de golf-club. Omdat we het nog wat vroeg vinden om de kinderen over te laten aan een engels sprekende oppas, gaat Rob alleen. Het is een gezellige avond met eerst gezamenlijk eten en daarna dansen en kletsen.

Op zaterdagavond hebben we een pre-christmas party bij Melanie en Brett. Ook de kinderen kunnen mee, dus we gaan gezamelijk op pad. Peter en Eline vermaken zich met de andere kinderen in de kelder, met een video en een hele hoop speelgoed. Wij zitten/staan in de woonkamers en keuken en praten wat met de mensen daar. Een aantal ken ik al van school en het wordt een gezellige avond. Rond een uur of half negen gaan we weer naar huis toe.

Een zielig strengetje lichtjes in een enorme boomGeinspireerd door alle kerstdingen die we om ons heen zien, besluiten we om ook kerstverichting buiten op te hangen. Het idee is om dat te doen in de grote denneboom, die bij ons voor de deur staat. Daar zien we al gauw vanaf. De boom is gigantisch en onze ladder komt maar halverwege, dat is natuurlijk een heel zielig gezicht.

Lampjes aan de dakrandDan maar, zoals iedereen dat doet, aan de dakrand. Daarvoor hebben ze een handig kliksysteem, dus het is vrij makkelijk te doen. Ons huis ziet er nu prachtig uit ‘s avonds. jammer genoeg heb je er zelf niet zoveel aan: binnen zie je verlichting uiteraard niet, behalve dan die ene rij lichtjes in een klein boompje bij het raam.

Het resultaat van onze verlichtingVolgende week hebben we weer een pre-christmas party, ditmaal bij Doug en Lynda, ook hen ken ik van het schoolplein. Ook gaan hun twee jongens op dezelfde tijd naar schaatsles. We spreken elkaar dus nogal eens. Ondertussen zijn we druk bezig om ook binnen het huis gezellig te maken. De open haard heeft glazen deuren gekregen, dus die kunnen we veilig gebruiken en het ziet er een stuk mooier uit dan het ijzeren hekwerk dat er eerst voor hing. Nu nog op zoek naar een (kunst) kerstboom en dan zijn we klaar voor het seizoen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.