Halloweenparty at Preschool

Woensdag 31 oktober
Groepsfoto1En eindelijk is het vandaag dan halloween. Peter heeft een halloween-feestje op zijn preschool en mag natuurlijk verkleed komen.
Eline mag in de middag verkleed naar school. Vandaag besluit ze ook dat ze wel eens wil overblijven. Dus Eline is vandaag een hele dag op school.

Groepsfoto2We hebben koekjes gebakken en die gaan Peter en ik ‘s ochtends eerst versieren met glazuur en sprinkels. Iedereen neemt namelijk iets lekkers mee voor als het snack-tijd is.
Dan mogen we om kwart voor een eindelijk naar school. Peter heeft wel zijn spidermanpak aan, maar wil zijn masker niet op. Hij ziet waarschijnlijk ook niet zoveel met dat masker op.

Ze beginnen met een optocht, zodat de aanwezige papa’s en mama’s kunnen zien hoe mooi ze er allemaal uitzien. Dan is het natuurlijk tijd voor een groepsfoto!

Spook knippenUil schilderenUil schilderen 2

Daarna mag iedereen met zijn ouder allerlei spelletjes en knutselwerkjes gaan doen. Peter is vooral van het knutselen en gaat schilderen, stempelen, knippen en plakken. We hebben dus genoeg om het huis helemaal vol te hangen met allerlei halloween-versieringen.
Snacktime
Dan is het tijd voor de snack. De huiskamer staat vol met koekjes, cakejes, fruit en wat te drinken. Er wordt dus lekker gesnoept. Er is dan ook meer dan genoeg voor iedereen! Peter smikkelt vooral lekker van alle koekjes. Fruit is natuurlijk niet zijn favoriet.

Na het balonnen versieren, is er nog tijd voor een verhaaltje en dan gaan we allemaal naar buiten voor de pinata. De kinderen hebben in de weken ervoor zelf een pompoen-pinata gemaakt van papier-mache. Peter heeft geen idee wat het allemaal inhoudt, maar staat braaf in de rij om ook een paar meppen te geven tegen de pinata. Op het moment dat hij dan uiteindelijk stuk gaat, staat Peter erbij te juichen, maar heeft nog steeds niet door dat hij het snoep dat op de grond valt, moet gaan oprapen. Gelukkig blijft er nog wel wat voor hem liggen. Waarschijnlijk dat hij er de volgende keer vlotter bij is, nu dat hij weet wat de bedoeling is….

Ballon versierenNetjes in de rijPinata!

Het was in ieder geval een heel gezellige middag en Peter heeft het prima naar zijn zin gehad. Nu maar afwachten hoe het vanavond gaat.

Ook Eline had een leuke dag op school. Ze heeft gezellig gelunched met haar vriendinnen. In de ochtend hebben ze allerlei knutselwerkjes gemaakt en ‘s middags mochten ze hun kostuums aandoen en mochten ze lekker snoepen (ook voor Eline had ik koekjes meegegeven). Toen gingen ze leuke dingen doen: verhaaltje voorlezen, en verder weet Eline het niet meer… Maar ze heeft wel een leuke dag gehad en ook het nodige snoepgoed mee naar huis genomen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.