Halloween voorbereidingen

Zondag 21 Oktober
Vandaag hebben we een lekker rustig dagje thuis. We hebben dus tijd genoeg om het huis wat verder te versieren voor Halloween. We beginnen met een ‘gingerbread’ huisje. We hebben een kant en klaar peperkoeken huisje gekocht, wat we thuis verder moeten versieren met glazuur. De kinderen staan te popelen om mee te helpen. Mama zal het glazuur erop doen en dan kunnen Peter en Eline de snoepjes erop plakken….

Glazuur maken Snoepen van het glazuur Lekker die kleurstoffen

Eerst moeten we het glazuur maken. Dat is gewoon poeder in een zakje, waar een heel klein beetje water bij moet en roeren maar. Eline doet de oranje en Peter de zwarte glazuur. Het smaakt erg lekker en er moet dus ook veel van geproefd worden! Lekker hoor met al die kleurstoffen. Binnen de kortste keren is alles zwart en oranje.

Dan kunnen we aan de slag. Mama doet de glazuur op het huisje en Peter en Eline plakken daarna de snoepjes erop. Het wordt een lekkere kledderboel en zo mooi als op het plaatje wordt ons huisje uiteraard niet, maar we zijn toch erg tevreden met het resultaat. Waarschijnlijk gaat het huisje de Halloween-avond niet halen, het ziet er veeeeel te lekker uit!

Samen versierenOok even proevenHet valt niet mee

Langzaam wordt het watHier nog wat snoepjesEn..tadaaa!

Ook buiten moeten we natuurlijk wat versieringen hebben. We hebben al twee pompoenen uitgehold om buiten te zetten. Ook hebben we glazen potten beplakt met crepe-papier. Daar kunnen we waxinelichtjes indoen, zodat je de vleermuizen en heksen kunt zien die we erop geplakt hebben.

..en een zwarte kat voor de deur.Vandaag gaan we van vuilniszakken nog spoken en een zwarte kat maken om ook buiten te hangen. Eline gaat druk aan de slag om de gezichten op de spoken te tekenen en de snorrebaarden op de kat te plakken. Overal schrijft ze het nieuw geleerde woord “boo” bij.
Al met al ziet het er nu leuk uit. De kat hangen we voor de deur en de spoken in de denneboom. Laat nu de halloween maar komen!

Eline maakt spokenHet resultaat Spoken in de boom

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.