Naar de notaris

Omdat we niet zelf kunnen tekenen voor de verkoop van ons huis in Nederland moeten we een volmacht afgeven. Deze volmacht kan je alleen afgeven als je… je handtekening zet. Dus van de notaris van de koper kregen we een verklaring tot toestemming voor een volmacht die we door een notaris in Canada (“hebben ze die daar ook?”) “gelegaliseerd” moest worden. In het kort, de notaris moest verklaren dat wij het waren die het document tekenden.

Via de dame die onze rijbewijzen heeft vertaald zijn we bij notaris Murray Smith aangekomen. Ik had voor vrijdagmiddag 16:00 een afspraak gemaakt. Eerst dus naar huis om Annette en de kinderen op te halen, vervolgens naar 14th street rijden (weer voorbij mijn werk) en op zoek naar nummer 348. Het bleek van de buitenkant een gewoon woonhuis te zijn, maar er waren twee notarissen gevestigd. Murray Smith hield kantoor op de eerste etage.

Op de eerste etage aangekomen konden we onze ogen niet geloven. Overal lagen stapels papier, dossiers, en zelfs op de stoelen lagen papieren. We bleven dus maar staan. Voor de geodeten onder ons… het deed ons sterk aan de kamer van Henk de Heus denken! Murray Smith was een aardige oude man, net zo stoffig als zijn kantoor. Computers waagde hij zich niet aan want dan zou hij niet meer van het internet af komen. Er was zoveel te vinden daar.

Na een goed kwartiertje keuvelen, copieren en tekenen vroeg ik hem wat we ‘m schuldig waren. Hij deed het gratis. Geweldig natuurlijk! Hij was waarschijnlijk blij weer eens iemand te zien want hij had ook alle tijd om ons naar de deur te begeleiden, over het weer te praten en de boom in de gang aan te wijzen.

Onze getekende en gewaarmerkte papieren heb ik ‘s avonds gescant en naar de notaris gestuurd. Als het verder in orde is dan kan ik de originelen met het eigendomsbewijs opsturen en kan de koop afgerond worden.

Aan de ene kant erg lekker dat het verkocht is. Geen gezeur met belastingen, huur, onderhoud, verzekeringen, etc en alleen een luxe probleem met de overwaarde (wat moet je met al dat geld!). Aan de andere kant is het toch ook wel een beetje jammer dat het verkocht is. Nu kunnen we alleen nog kijken naar de foto’s van de makelaar en google earth

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.