“Alleen naar school”

Vrijdag 19 Oktober
Vandaag gaat ook Peter voor de eerste keer alleen naar pre-school. Tot nu toe ben ik er steeds bij gebleven om hem te helpen met zijn Engels, maar nu weet hij wel ongeveer wat er op een middag gebeurt: eerst een half uurtje zelf spelen, dan samen de kalender bekijken en een boekje voorlezen en tellen of letters herkennen, daarna een knutselwerkje, een snack en daarna weer samen een spelletje doen of buiten spelen. Dan is het ongeveer weer tijd om naar huis te gaan.

Peter heeft gemengde gevoelens. Aan de ene kant vindt hij dat hij het prima alleen kan, maar het is ook wel zo lekker als je moeder erbij is. Maar uiteindelijk gaan we toch. Peter neemt als troost zijn konijn mee, alhoewel hij die niet echt nodig heeft natuurlijk.

Als ik hem weer ga halen om drie uur heeft hij het prima naar zijn zin gehad. Hij doet alle spelletjes en knutselwerkjes braaf mee. Alleen het verhaal kan hij niet zo goed volgen en daardoor zit hij zich dan af en toe wel te vervelen. Zelfs de snack heeft hij opgegeten, appel en een cracker. Volgende keer kan hij wel zonder konijn…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.