Pumpkin hunt

Zondag 14 Oktober
Peter en Eline vinden pumpkinsCanada is al helemaal in de stemming voor Halloween. Ook wij hebben onze eerste pompoenen al uitgehold en buiten gezet. Op zondagmiddag gaan we naar “butterfield acres”, een soort kinderboerderij waar ze een pumpkin hunt hebben georganiseerd.

Eerst hebben we even tijd om wat van de dieren te aaien, de geiten, schapen, ponies en paarden. Daarna is het tijd om te verzamelen. Veel kinderen zijn in het oranje gekleed, de kleur van Halloween. Ook Peter en Eline hebben hun best gedaan om wat in het oranje te vinden in hun kledingkast.

Eline vindt al snel haar pompoenIedereen wordt op een kar geladen en met een tractor naar een veld met bomen gereden. De kinderen zitten al vol verwachting te kijken naar waar de pompoenen kunnen zijn en zodra ze er een paar zien liggen, wordt er geroepen: “pumkins, pumkins”. Ook Eline en Peter doen uit volle borst mee.

Dan wordt iedereen weer uit de karren geladen en de jacht op de pompoenen kan beginnen! De pompoenen liggen verstopt onder de dikke laag bladeren bij de bomen. Voor we doorhebben wat er gebeurt, heeft Eline al een pompoen gevonden en ook Peter vindt snel zijn pompoen. Daarna gaat iedereen weer in de kar en terug naar de boerderij.

Ook Peter heeft snel een pompoen te pakkenOp de kar terug naar de boerderijOp de kar

Eline tekent een gezichtPeter aan het plakkenEline aan het plakken

Daar mogen de kinderen hun pompoenen versieren. Eerst tekenen ze een gezicht op hun pompoen en daarna kunnen ze er allerlei frutseltjes op plakken. Het resultaat mag er zijn. Twee prachtig versierde pompoenen! Ze staan nu te pronken in de woonkamer.

ravotten 1ravotten 2lekker lui

De rest van de middag hebben we nog tijd om de rest van de boerderij te bekijken met de konijnen, de biggetjes en vooral de speeltuinen, waar heerlijk met de hopen bladeren gespeeld kan worden.

Een schaap eet van Eline haar jasMam mag je ook een konijn meenemen?De biggen beginnen aan haar been

En (op verzoek) het resultaat:
De versierde pompoenenHet resultaat
Links de pompoen van Eline en rechts die van Peter

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.