Eindelijk gelukt

En jawel, het langverwachte bankafschift is met de post gekomen. Nu kan ik dus bewijzen op welk adres ik woon en mag ik mijn theorie-examen doen. Inmiddels heb ik het theorieboekje tweemaal goed doorgelezen, dus dat moet lukken. Maar ik ben toch best zenuwachtig als ik er daadwerkelijk heenga.

De papieren zijn inderdaad allemaal in orde: een paspoort, een visum, een bankafschrift, mijn Nederlandse rijbewijs en een officiele vertaling ervan. Ik mag dan ook plaatsnemen achter een monitor om een examen op de computer te doen. Ik krijg 30 vragen, waarvan en 25 goed moeten zijn. Na de eerste 25 vragen krijg ik de melding dat ik klaar ben omdat alle vragen goed zijn beantwoordt. Hoewel ze melden dat het examen in 2004 toch echt moeilijker is gemaakt, stelt het nog steeds niet zoveel voor als in Nederland. Zenuwachtig voor niks dus..
Ik kan dus weer terug naar het loket met de melding dat alles gedaan is. Rob en volgens mij ook de kerel achter het loket zijn enigszins verbaasd dat ik zo snel klaar ben, maar we gaan weer vrolijk verder…. Weer alle papieren inleveren, een ogentest doen en dan is alles in orde en krijg ik een temporary learners permit. Mijn Nederlandse rijbewijs wordt ingenomen en zal worden gecontroleerd, daarna sturen ze hem naar Nederland. Mijn learners permit zal per post worden opgestuurd. Nu alleen nog afrijden en dan ben ik ook klaar.

‘s Avonds lekker gegeten bij Boston Pizza, om het feest compleet te maken.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.