De container komt eraan

seacontainer-731361.gifOp dinsdagmiddag kreeg ik een telefoontje van de verhuizer in Calgary dat de container aangekomen was. Dat is op zich goed nieuws maar dat betekent natuurlijk nog niet dat we ook direct bij onze spullen kunnen.

Ik had een afspraak gemaakt met de verhuizer om om 8:15 op donderdagochtend mijn papieren op te komen halen. Door files was ik iets te laat maar ik kon gelijk door naar het douane kantoor waar ik de container moest “inklaren”. Bij het douane kantoor werd me de standaard vragen gesteld (heb je er planten inzitten?) en nadat alle papieren gecontroleerd, gestempeld en voorzien waren van paperclips en gekleurde briefjes kreeg ik het hele pakket in mijn handen gedrukt. Mij werd verteld dat ik er mee naar de ‘kassa’ moest gaan. Tot mijn verbazing ging de douane beambte die me net geholpen had naar dezelfde kassa. Daar werden vervolgens de paperclips en de gekleurde briefjes weer verwijderd (ze zaten er nog geen minuut op) voordat er een nieuw blaadje aan de stapel werd toegevoegd. Over bureaucratie gesproken! Maar goed, dat is ook afgehandeld zodat de verhuizer vanaf donderdag de papieren weer bij het douane kantoor kan ophalen. De douane heeft 24 uur nodig om mijn papieren te beoordelen en eventueel de container te doorzoeken.

Donderdag heb ik de verhuizer maar even gebeld om een afspraak te maken voor het afleveren van de container. “Hmm meneer, volgende week is het een beetje druk.”, zei de verhuizer, “Wanneer wilde u de container hebbben?”. “Nou, wat dacht je van gisteren?”. Natuurlijk ben ik niet teruggebeld voor een afspraak. Vrijdag nog maar even bellen dus. Met een beetje geluk hebben we dan volgende week onze spullen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.