When in Canada…

Zaterdag 15 september 2007
Nu we dan in Canada zitten, zullen we mee moeten doen met de Canadeze gewoontes. Een belangrijk onderdeel uit het Canadeze leven is ijshockey. Wat in Nederland voetbal is, is hier ijshockey. Hoog tijd dus dat de kinderen leren schaatsen. Op nog geen 10 minuten rijden zit een schaatshal, waar eind september weer schaatslessen worden gegeven. Hiervoor geven we Peter en Eline dus op. Peter kan meedoen in de groep “parent and tod” en Eline in de groep “learn to skate”. Een van ons zal dus met Peter mee moeten schaatsen. Eline doet alleen mee in een groep leeftijdsgenootjes. Dat ze nog geen Engels spreekt is niet zo erg, want ze kan gewoon de rest nadoen: “monkey see is monkey do”.

Om ons in te schrijven voor het schaatsen moeten we weer, jawel, in de rij staan op donderdagavond. We zijn redelijk op tijd, maar er staat toch al een behoorlijke rij. Gelukkig krijgen inwoners van bepaald buurten, waaronder Scenic Acres, voorrang. Dat scheelt behoorlijk en we kunnen vooraan in de rij aanschuiven.

Nu moeten de kinderen natuurlijk ook schaatsen hebben en een verplichte helm. Er is gelukkig een winkel waar je tweedehands schaatsen kunt halen. Voor 65 dollar (zo’n 45 euro) hebben zowel Eline als Peter schaatsen (voor Eline kunstschaatsen en Peter ijshockey schaatsjes). Dat is ideaal, want volgend jaar hebben ze natuurlijk weer andere nodig. Ook voor Rob kopen we een paar ijshockey schaatsen. Ik heb nog kunstschaatsen ‘in de container’ zitten. Rob heeft alleen noren en die zie je hier eigelijk nergens.

Wat er ook aankomt is Halloween. In de winkels struikel je er al over, terwijl het feest pas eind oktober wordt gevierd. Toch hebben ook wij alvast kostuums gekocht voor Peter en Eline. Eline wordt Sneeuwwitje en Peter Spiderman. Ook voor het huis hebben we wat versieringen gekocht, want als kenner van het SintMaarten feest, willen we hier natuurlijk ook aan meedoen! Nu nog even wachten voor het zover is…

Overigens is het eerste feest dat dat we niet kennen Thanksgiving. De viering van het einde van het oogstseizoen. Dat wordt in Canada de tweede maandag van oktober gevierd. Er wordt dan een groot feestmaal georganiseerd met als hoofdingredient gevulde kalkoen.

Sneeuwwitje en Spiderman

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.