Weekend

Nee hoor mam, we worden niet nat!Eindelijk is het dan weekend. En een lang weekend dit keer. Iedereen heeft op maandag ook nog een vrije dag, labour day. Veel mensen trekken er dus nog een keertje op uit, de natuur in.
Na een zaterdag thuis, gaan ook wij zondag met z’n allen op stap. We brengen een bezoekje aan Johnstons canyon. Een riviertje dat de rotsen heel diep heeft uitgeslepen en waar verschillende watervallen zijn. Rob is er al eerder geweest en laat ons alles zien.

Peter en Eline bij de watervallenHet blijkt een populaire bestemming. Er zijn erg veel mensen die ook naar de watervallen komen kijken. Er zijn de ‘lage watervallen’ op ongeveer 800 meter lopen en de ‘hoge watervallen’ op zo’n 3 kilometer. We bezoeken ze allebei. Ook de kinderen vinden het leuk om hier rond te wandelen, dat belooft dus veel goeds voor toekomstige ‘hiking trips’. Eline vindt het wel even eng zo dichtbij de waterval dat je er nat van wordt, maar ze gaat toch mee om te kijken.
Wanneer we weer terug zijn bij de auto hebben we allemaal wel een ijsje verdiend, en dan is het echt tijd om terug te gaan naar huis.

Sander en Rob hebben wat moeite om de barbeque aan te krijgen Op maandag zijn we door Sander en Liesbeth uitgenodigd om te komen barbequen in Bowness park. Veel mensen komen daar de dag doorbrengen en eten. Er zijn speeltuinen, picknickbanken en er staan barbeques. Als je geluk hebt, kun je gebruik aken van een van deze barbeques, anders zet je gewoon je eigen barbeque op. Het is heerlijk om hier te zijn. De kinderen vermaken zich in het speeltuintje, terwijl Rob en Sander wel even bezig zijn om de barbeque op temperatuur te krijgen. Er ligt nog wat hout, dus naast het houtskool dat Sander en Liesbeth hebben meegebracht, wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt. We genieten na een uurtje van de heerlijke hamburgers, worstjes, kippepootjes en salades. Nogmaals heel hartelijk dank Sander en Liesbeth!
In het park mag geen alcohol gebruikt worden dus de biertjes worden stiekem in een plastic bekerje geschonken en genuttigd.

Ook Eline is zeiknatā€¦Ondertussen hebben Peter en Eline de fonteinen gevonden. Daar willen ze ook wel even spelen. Ik ben echter vergeten een handdoek mee te nemen. Ze beloven plechtig alleen hun handen nat te maken, dus.. na een kwartiertje zijn ze zeiknat terug en gaat Rob toch maar even naar huis om een handdoek en droge kleren te halen…

Al met al een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.