Afscheidsfeestje

Zaterdag 18 augustus was de dag van ons afscheidsfeestje. We hadden een barbeque geregeld bij OnderOns. Rond 3 uur waren we bij OnderOns aanwezig en namen we ons eerste drankje. Al snel volgden familie, vrienden en bekenden. Het was leuk iedereen weer eens te zien. Helaas is er niet voldoende tijd om met iedereen te praten.

Gelukkig werd er goed gehoor gegeven aan onze oproep vooral geen kado’s te geven. Deze zouden we alleen maar moeten inpakken. We maakten ons al zorgen dat de 30 kuub container niet genoeg was voor onze spullen dus… De meesten die toch iets wilden geven hadden of hele kleine dingen (ansichtkaarten, tekeningen of een envelop bijvoorbeeld) of omzeilden onze regel door voorafgaand aan het feest nog met kadootjes te komen. Maar het meest bont maakten mijn oud collega’s het. Zij hadden een opblaasbaar zwembad, een groene krokodil en een opblaasbare stoel voor in bad meegenomen. Dat werd natuurlijk opgeblazen en gepresenteerd. Hoezo groot kado! De kinderen vonden het in ieder geval leuk want die wilden er meteen mee spelen. Het bad en de stoel heb ik kunnen redden, de krokodil is helaas lek gegaan.

Opa Buis had een speech voorbereid en een lied gemaakt. De liedtekst werd uitgedeeld en iedereen kon meezingen. Dat werd dan ook door iedereen gedaan. Na afloop greep Opa de gelegenheid nog even aan om een driewerf hoera te krijgen voor Annette die in oktober 40 zal worden. Dit feest zal op afstand meegevierd moeten worden.

De barbeque was ruim voorzien van zowel vleesch als vis. Ook voor Gerbrand was gezorgd, maar omdat hij rond etenstijd weer weg ging kreeg hij de vegetarische barbeque hap in een doggy bag mee. Ik heb zelf ruim gebruik gemaakt van de barbeque en ben drie keer langs gegaan voor een portie vleesch of vis. Na afloop een heerlijk ijsje en wat koffie. Wij hadden het zeer goed naar ons zin en als ik de meningen goed gehoord heb gold dat voor iedereen.

Buitengewoon positief verrast waren we over de manier waarop de kinderen bezig gehouden werden. We hadden er geen omkijken naar. Er was speelgoed en voldoende speelterrein aanwezig. Ik heb kinderen door de bosjes zien lopen en op een gegeven moment had Peter zelfs een oude autoradio uit de struiken gevist. De kinderen kregen op tijd eten op een leuk gedekte tafel en het favoriete kindervoedsel werd geserveerd: patatjes!

Kortom een geslaagde dag. Hoewel het voor velen voorlopig de laatste keer zal zijn dat we elkaar zien werd een minder emotioneel afscheid als ik gevreesd had. Dat was ook niet nodig want we gaan tenslotte niet helemaal naar de andere kant van de wereld (maar het scheelt inderdaad niet veel).

Er zijn veel fotos gemaakt, maar die staan op de computer die nu in de container zit. Nog even geduld dus.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.