Geslaagd!

Mijn kentekenVanmiddag moest ik mijn Advanced Roadtest doen. Allan, onze projectleider, was zo vriendelijk om mij zijn auto te lenen. In Canada moet je zelf zorgen voor een voertuig als je niet bij een rijschool bent.

Voorafgaand aan de test was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ik stelde wat vragen over dingen waar ik niet echt zeker van was. Ik wilde weten of ik strafpunten kreeg als ik te langzaam reed in een residential area. Ik had van Sander begrepen dat je beter te langzaam kon rijden dan te hard. Te langzaam kostte 5 punten en te hard 10 punten. Geen nood, langzamer dan de maximumsnelheid was toegestaan. Een andere ‘verrichting’ waar ik bezorgd om was, was het benoemen van alle gevaren die je ziet (de hazard run). Dit moet gedurende de test twee keer gedaan worden, een minuut per keer. De examinator vertelde echter dat dit niet kon leiden tot het zakken van de test, en dat hij een voorbeeld zou geven.

De test ging erg goed. Slechts een paar keer deed ik dingen die niet helemaal goed waren (zoals niet volledig tot stilstand komen bij het rechts afslaan voor een rood licht) en ik reed een keer te hard en een keer te langzaam. De hazard run hoefde ik slechts 1 keer te doen. Dat was goed genoeg. In totaal had ik 60 punten verzameld. Ik moest er minder dan 75 hebben om geslaagd te zijn dus dat is goed afgelopen.

Na het examen gelijk mijn rijbewijs omgewisseld in een echt Class 5 license. Teruggekomen op het werk heb ik de verzekering geregeld en rond een uur of 5 kon ik met de verzekeringspapieren op weg naar de Registry. Op vertoon van de verzekering en de Bill of Sale van de auto krijg je dan je kentekenplaat.

Daarna naar ons huis gereden en de plaat op de auto geschroefd. Nu was het officieel en kon ik de weg op. We hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt en hebben de huurauto van Per ingeleverd. De komende dagen kan hij met mij meerijden. Alleen voor vrijdag moet hij zelf vervoer regelen.

Eindelijk heb ik mijn vrijheid terug! Niet meer afhankelijk van anderen! Dit was ook het laatste puntje op mijn ToDo lijst zodat dat ook afgerond is. Nu kan ik terug naar huis. Ik kan niet wachten!

Bij Ben thuis gekomen stonden de cocktails al klaar. Eerst een biertje, dan een Mojito, vervolgens een paar Braziliaanse cocktails en na een heerlijk avondeten een whisky als toetje. Het is een goed feestje geworden!

07-08-07_20111.jpg

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.