Varen, varen over de baren

img_5045_blog.jpgVorige week leek het ons een leuk idee om met een boot de Bow rivier af te zakken. Lekker een beetje peddelen. Helaas dacht half Calgary er ook zo over en dus waren alle boten gereserveerd. Niet getreurd. Halverwege deze week snel wat boten gereserveerd voor zondag. Met angst en beven volgden we het weerbericht dat zei dat het slecht weer zou worden op zondag.

Gelukkig voor ons bleek het ‘s ochtends nog niet zo slecht te zijn. Het was dan wel geen 30 graden zoals de laatste 5 weken, maar toch goed genoeg. Rond een uur of 10 dropten we de boten, Matt, Per en Kerry af op het startpunt. Ondertussen gingen Ben, Jose en ik naar het eindpunt toe. We moesten een geschikt punt vinden waar we de boten weer uit het water konden halen, voordat we over de dam gingen. Deze zomer zijn al 3 mensen verdronken bij de dam wegens de sterke stroming daar.

Met een beetje rondrijden vonden we een geschikte plek niet ver van de dam af. Alles om maar zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van de boten. Ongeveer 20 minuten later waren we weer bij het startpunt. De boten waren ondertussen opgeblazen. Snel nog even wat zonnebrand op en hup in de boot. Het weer bleef de hele tijd goed (een enkel wolkje hier en daar) en onderweg kwamen zelfs eendjes aanvliegen op zoek naar wat eten. Wij hadden echter niets bij ons. Het was een lekker rustig tripje. Geen echte stroomversnellingen maar rustig peddelen en vaak ook gewoon dobberen. Er waren niet veel mensen op het water (waarschijnlijk wegens de slechte voorspellingen) dus we hadden alle ruimte.

Ruim twee uur later kwamen we bij het eindpunt aan. Zonder veel moeite kregen we de boten uit het water en konden we terug naar de verhuurder om de boten in te leveren.

Been there, done that, with pictures to prove it!

Het was een hele lange zit!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.