Bumpers en lieren

De achterbumper op een FJ CruiserAfgelopen weekeinde zijn de nieuwe bumpers die Ben besteld had aangekomen. Met deze bumpers kan hij eindelijk aan het echte off-road werk beginnen. De achterbumper, geheel van metaal, kan 2000 kg trekken. Een stuk meer dan de oude plastic versie kon doen. De voorbumper heeft een bak waarin een lier geplaatst kan worden. Deze lier kan ruim 4500 kg trekken! Mocht je ergens vast komen te zitten dan kan dat monster je eruit trekken. Er zijn zelfs filmpjes beschikbaar waar de lier de hele auto omhoog trekt!

Het monteren van de achterbumper zou slechts een uurtje duren. Right! Het verwijderen van de oude bumper was natuurlijk zo gedaan. De nieuwe paste precies. Toen lazen we echter in de montage handleiding dat we de oude bumper in stukken moesten zagen. Dit moest omdat de nieuwe bumper kleiner was de oude. De niet bedekte delen moesten door de oude onderdelen bedekt worden. Toen begon het passen en meten. Bijna 3 uur hebben we aan de bumper gewerkt. Toen moest het ook af zijn want Ben moest zijn broer en schoonzus van het vliegveld halen.

Johnsons CanyonDe volgende dag konden we de voorbumper ophalen. Deze moest er natuurlijk ook zo snel mogelijk op. Echter, dat was niet het plan waar iedereen het mee eens was. De meeste stemmen gingen op voor het huren van een boot en daarmee de Bow afzakken. Het is nog steeds 30 graden dus dat was ook het plan van half Calgary. Geen boot meer te krijgen. In plaats daarvan zijn we gaan lopen in Johnsons Canyon. Het was natuurlijk laat in de avond (22:00) voordat we weer terug in Calgary waren.

De Warn XD9000 lierBen stormde gelijk naar de garage om te beginnen aan de montage van de voorbumper. Helaas bleken de voorgeboorde gaten niet op de juiste afstand te zitten. Veel gevloek en geboor later zat de bak voor de lier toch op de auto. Inmiddels was het veel te laat (na 24:00) dus gingen we maar naar bed.

De volgende dag moest ik naar m’n werk. Ben had vrij dus die kon mooi z’n bumper afmaken. Bij thuiskomst was alles keurig in orde. Ook zijn ‘nieuwe’ Landrover stond in de garage. Zo blij als een kind liet hij alles zien en uitproberen. Nu alleen nog een setje off-road banden voor zijn Toyota en Ben is klaar om het ruige werk te gaan doen. Ik heb al een afspraak staan om samen met Peter mee te rijden als hij off-road gaat. Lijkt me leuk!

Nog een kleine foto van het ophalen van Ben zijn Landrover.
Zo blij als een kind!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.