Auto ophalen

Vrijdag heb ik geprobeerd de verzekering voor de auto te regelen. Benjamin heeft me het nummer van zijn “mannetje” Tim gegeven en die heb ik meteen maar gebeld. Het probleem is dat ik (nog) geen Canadees rijbewijs heb. Benjamin had dat eerst ook niet, maar kon na verloop van tijd zijn verzekering omwisselen op vertoon van zijn rijbewijs. Op een buitenlands rijbewijs kost een verzekering van de auto ongeveer $3500,- maar met een Canadees rijbewijs slechts $1025. Helaas ging Tim net op vakantie maar hij zou mijn case doorgeven aan zijn neef Brian.

Daarna dus Brian gebeld, mijn geval uitgelegd en hem gevraagd het te regelen. Hij begint gelijk aan de telefoon dat het allemaal niet kan, dat ik eerst maar een Canadees rijbewijs moet halen. Hij kon wel iets regelen via ING Direct, maar daar zou dan ook nog ‘cancellation fee’ bij zitten en een ‘premium’. Al met al kost het me dan ongeer $1100 extra (voor een maand). Zucht. Ik heb ‘m nog net niet gevraagd wanneer Tim weer terug is van vakantie…

Dan maar even naar de bank voor een ‘bank draft’, een cheque waarmee je grote geldbedragen kunt betalen. De bank draft lever ik dan af bij de dealer en dan is de auto van mij. Dealer gebeld dat ik geen verzekering heb, en dus geen kentekenplaten, en of hij de auto kon afleveren bij ons nieuwe huis. Dat kon wel als ik eerst maar langs kwam.

Zo gezegd zo gedaan. Voordat ik de papieren tekende wilde ik eerst nog even zien of alles wat aan de auto gedaan zou worden, ook gedaan was. Niet dus. Maar ik kon de auto gewoon maandag even langsbrengen en dan zou het gerepareerd worden. Blijkbaar was het nog niet helemaal doorgedrongen dat ik de auto helemaal niet mocht besturen zonder verzekering. Met de eigenaar van de zaak heb ik de afspraak gemaakt dat de auto rond 6 uur op dinsdagavond afgeleverd zou worden. Laten we hopen dat alles goed gaat.

Maandag gelijk maar beginnen aan mijn theorie examen…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.