Hiking

Vandaag gingen we in de bergen wandelen. Gisteren hadden we nieuwe schoenen gekocht dus we konden op stap. Ben had bij een presentatie al eens fotos van een fantastisch uitzicht laten zien, en daar gingen we nu ook heen.

Rond 11:30 waren we op de trailhead parking. Vanhieruit was het lopen over een vooraf gemarkeerd pad totdat we bij het bord Nihani Ridge Trail aankwamen. Het eerste uur was prima vol te houden. Daarna werd het voor mij een stuk zwaarder. Benjamin gaat elke week lopen in de bergen en Per is een getraind athleet die regelmatig fietstochten van 21 uur houd. Per liep voorop en bepaalde dus het tempo. Daarbij kwam nog dat ik mijn camera rugzak met daarin 2.5 liter water, een sweater, een broek, koekjes, bananen en mijn foto toestel (met zware lens). Om het af te maken had ben een ‘advanced’ tocht uitgezocht! Gelukkig dachten ze een paar keer aan me en zijn ze af en toe gestopt zodat ik weer even op adem kon komen.

Maar het was het wel waard. Ruim twee uur later waren we boven en konden we genieten van het uitzicht. Ondanks dat het uitzicht af en toe belemmerd werd door de wolken die over de bergkam dreven was het spectaculair. We zaten boven op de bergkam op het enige vlakke stukje dat er te zien was. Hier hebben we een uur gezeten. Ben had zelfs sushi meegebracht! De route ging nog een kilometer of 5 verder over de bergkam, maar we besloten terug te gaan. De terugweg was gemakkelijker, maar omdat ik regelmatig fotos aan het maken was, liep ik toch steeds weer achteraan. Na iets meer dan een uur teruglopen kwamen we weer bij de auto aan. Ik vrees dat ik dit tochtje de rest van de week nog wel in mijn benen ga voelen!

Natuurlijk moest Ben nog even een gravel pad afrijden voor dat hij bij de snelweg kwam. Dan had hij tenminste ook nog wat lol. Onderweg kwamen we langs borden die vol zaten met kogelgaten! Helaas heb ik hier geen foto van kunnen maken.

‘s Avonds zijn we nog even wezen kijken bij een huis in de Citadel. Dit huis ligt op ruim 600 meter afstand van een school en heeft een behoorlijke hoeveelheid ruimte. Dit zou ‘m wel eens kunnen zijn. Morgen bekijk ik nog een ander huis, dat iets groter is, en dan moet de kogel maar eens door de kerk denk ik.

Het uitzicht vanaf de bergkam

Het uitzicht vanaf de Nihani Ridge.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.