Het begint ergens op te lijken

Het begint ergens op te lijken. Niet zozeer voor het project, want daar ben ik nog niet veel verder mee, maar ik heb vandaag wel een aantal belangrijke dingen kunnen regelen.

Ten eerste heb ik een Social Insurance Number aangevraagd. Dit heb je nodig voor van alles, maar vooral voor het openen van een bankrekening en het betalen van je salaris (niet geheel onbelangrijk).

Vanmiddag heb ik dus gelijk maar een bankrekening geopend. Benjamin had me doorgestuurd naar Weidong, een van de financial advisors. Hij heeft het helemaal voor me geregeld. Ik heb dus nu een checking en savings account.

En als je nu denkt dat de bankkosten in Nederland hoog zijn, moet je Canada eens proberen. Je krijgt een groot aantal plans voor je neus geschoven. Uit de vele plans moet je een verstandige keuze maken en dat heeft dan vooral betrekking op de kosten die aan het account hangen. Een simpel account kan bijvoorbeeld slechts 30 transacties per maand verwerken. Dit kost $8.95 per maand. Mijn Fortis bank rekent 2 euro per maand voor het complete pakket inclusief online banking en een credit card. Mocht je meer dan 30 transacties gebruiken dan kost je dat $ 0,60 per transactie. Voor $13,95 krijg je een ongelimiteerd aantal transacties. Geld opnemen bij een andere geldautomaat kost je $1,50 per keer. Poeh! En dan is de rente ook nog eens een stuk lager.

Daarnaast heb ik een cheque boekje aangevraagd. Werd me gevraagd welke print ik er op wilde hebben (anne geddes, bloemetjes, etc) Sjonge jonge. Geef me maar de meest basis cheques!

Met het Social Insurance Number en het bank rekening nummer ben ik vervolgens naar Michele van de financiele afdeling gegaan. Helaas had ze net de betaling voor de eerste helft van Juli de deur uit gedaan. Nu moet ik dus zelf de cheque gaan verzilveren bij de bank. De volgende keren gaan wel automatisch naar mijn bankrekening toe. Nog een verschil met Nederland. Hier wordt twee keer per maand uitbetaald. De betaling is voor dezelfde periode. Voor deze maand krijg ik dus op de 12e de cheque voor de eerste helft van de maand!

Nu nog even uitzoeken hoe ik geld vanuit Nederland kan overmaken op een Canadese bankrekening en dan op jacht naar een grote dikke benzine slurpende SUV.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.