De grote beslissing

Vandaag is de laatste dag dat Rob naar CMG gaat. Er ligt een aanbieding voor hem klaar om te komen werken. Het salaris is goed, de arbeidsvoorwaarden zijn goed en het lijkt dat we hier best zullen kunnen aarden. We tekenen dus. Voor drie jaar naar Calagary. Nu gaat het grote regelen beginnen. Alles is hier net anders geregeld dan we gewend zijn in Nederland en je kunt tegen allerlei onverwachte bureaucratie oplopen. Gelukkig spreken we beiden redelijk goed Engels, dus dat moet vast gaan lukken.

Eerst maar eens uitzoeken waar we willen gaan wonen. Het centrum van de stad is niet gezellig, zeker niet voor kinderen, maar in Nederland zou ik ook niet gaan wonen in het centrum van een grote stad. Daarom moeten we op zoek gaan naar een gezellige en kindvriendelijke wijk (community). Gelukkig is er op internet veel informatie te vinden over de verschillende wijken en de huizen die hier te huur zijn. Het lijkt erop dat er veel te doen is voor de kinderen. Ze kunnen leren skien, schaatsen, basketbal, hardlopen, zwemmen, teveel om op te noemen. Ook veel van de musea e.d. zijn kindvriendelijk ingericht of speciaal bedoeld voor kinderen. Ook de bergen zijn maar een uurtje rijden en daar kun je goed wandelen, kamperen en sporten.

canada20070517.jpgIn de middag maken we een tripje naar de Rocky Mountains. Benjamin laat ons zien hoe mooi het hier is. Hoewel het in de stad niet zo mooi weer is, trekken de wolken, als we eenmaal in de Rocky Moutains zijn, helemaal weg. Het is maar een uur rijden en dan ben je echt helemaal in de natuur. De Calgarians trekken er in het weekend heen om te wandelen, te klimmen, te varen en te kamperen. Het is er heerlijk rustig en de uitzichten zijn spectaculair. Daar zullen we regelmatig naartoe gaan! Er zitten ook veel wilde dieren, maar ondanks alle waarschuwingen, zien we helaas geen beren. Wel grondeekhoorns, herten en bergschapen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.