Glenbow museum en Calgary Tower

Donderdag 17 mei 2007

Vandaag staat een bezoekje aan het Glenbow museum op de agenda. Het is een mooi museum met allerlei tentoonstellingen, over de Egyptenaren en Grieken, maar ook over de eigen ‘geschiedenis’. Hoewel die niet ver terug gaat, is het leuk om te zien welke pioniers de stad hebben groot gemaakt. Het begon met een groep militairen die vanuit Fort Calgary de wiskeysmokkel tegen moeten gaan. Daarna komen de handelaren in huiden (bizon en bever). Daarna komen meer mensen ‘naar het westen’ en uiteindelijk maken de trein en de vondst van olie de stad tot wat hij nu is: olie-hoofdstad van Canada.

‘s Avonds gaan we eten bovenin Calgary Tower. Deze is zo’n 250 meter hoog en draait heel langzaam rond. Tijdens het eten zie je dus in obgeveer een uur de gehele stad, inclusief de Rocky Mountains in de verte. Twee collega’s van CMG vertellen ons honderduit over alle leuke dingen die je kunt doen in Calgary en de omgeving. Ook over wat er allemaal te doen is met de kinderen. Het wordt een gezellige avond, afgesloten met een uitstapje op de glasplaat, waardoor je rechtstreeks naar beneden kunt kijken. Je moet toch even slikken voordat je daadwerkelijk op de plaat stapt…

‘s Avonds┬ákunnen we ook nog even kijken naar de foto’s van Peter en Eline, die een kilometer hebben hardgelopen tijdens de Golden Ten Loop. Erg leuk. Zo blijven we toch een beetje op de hoogte van wat daar gebeurt. Zo te zien hadden ze het erg naar hun zin!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.