Fort Calgary

Woensdag 16 mei 2007

Vandaag gaat Rob weer aan het werk en ik ga op bezoek bij het Fort Calgary. Ditmaal loop ik de rivier af naar het fort. Als ik bij een groot wit gebouw kom, vraag ik me af waar ik nu verder heen moet. Dit blijkt echter het fort te zijn. Er is niet veel van over: een groot wit gebouw, wat herbouwd is, en waar vroeger de mannen sliepen en een nagebouwd stuk met een omheining van houten palen. Calary heeft niet veel geschiedenis, ergens in 1875 is dit fort gebouwd, en ze hebben het met de komst van de trein zo’n 40 jaar later nog gesloopt ook.

Het is wel aardig om wat meer te leren van de geschiedenis van Calgary, maar het gaat dus niet echt ver terug… Wat ik me eigenlijk nooit zo gerealiseerd had, is dat hier ook indianen woonden, First Nations worden ze genoemd. Ook hier is het land hen afgenomen, maar ik begrijp dat ze minder slecht af zijn dan in Amerika.

‘s Avonds weer uit eten, ik heb zo langzamerhand wel genoeg restaurant gezien, en ‘s avonds nog een borrel met wat collega’s van Shell.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.