Een nadere kennismaking

Zondag 13 mei 2007

Vandaag werden we door Benjamin, collega van Shell, opgehaald om een tour door de stad te maken. Hij komt ons ophalen bij het hotel. Dat is helaas wat moeilijker dan verwacht. Er is een moederdag-loop georganiseerd en die gaat langs ons hotel. Een groot gedeelte van de straten rond het hotel is dan ook afgesloten. Gelukkig kunnen we Benjamin telefonisch bereiken en ergens anders afspreken.

Ben laat ons vele delen van de stad zien en we hebben veel buurten die we eerder via internet hadden bezocht, nu ook van dichtbij bekeken. De eerste voorzichtige conclusie is dat er hier best te leven valt. De huizen zijn redelijk groot, bijna allemaal met een dubbele garage en in buurten waar schijnbaar weinig verkeer is. We zagen weinig kinderen op straat spelen, maar dat kan ook met het weer te maken hebben. Het regent vandaag een beetje. Bovendien is het moederdag.

Via wat omwegen komen we uit bij het huis van Benjamin. Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding in zijn erg grote huis. Zijn huis is een condo type, wat in dit geval neerkomt op het betalen van een vergoeding voor het onderhoud van het huis en de tuin. Het heeft z’n voor- en nadelen. Annette was er echter niet zo van onder de indruk, vooral de gedeelde achtertuin ziet er erg benauwend uit.

Na de rondleiding zijn we bij Earls wat gaan eten. Wat is eigenlijk een understatement want toen we na 2 uur klaar waren hadden we eigenlijk een dutje nodig. We namen voorlopig afscheid van Ben (vanavond hebben we weer dinner met hem en Sander) en gingen de Sears winkel in om voor Annette sokken, ondergoed en kleding te kopen. De koffer is nog steeds niet terecht.

Kleding kopen in Canada valt niet echt mee. Ze hebben hier een heel ander systeem van maten. Na wat paswerk ben ik er nu achter wat mijn Canadese maten zijn en heb ik wat inkopen kunnen doen. Kan ik met schone kleren aanschuiven bij het diner met Benjamin en Sander en zijn vrouw Liesbeth. Sander en Liesbeth zijn tien dagen geleden aangekomen in Calgary. Sander zal twee jaar meewerken aan het project. In de tijd dat ze hier zijn, zijn ze voortvarend te werk gegaan. Ze hebben inmiddels een auto gekocht en kunnen begin volgende maand terecht in een huurwoning. Het wordt een gezellige avond en blijkbaar is Rob erg welkom om te komenw erken bij CMG. We zullen zien hoe het gaat lopen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.