De reis naar Canada

Vandaag zijn we vertrokken naar Canada voor een sollicitatie gesprek en een kans om het leven in Calgary te proeven. We vlogen business class en daar konden we gelijk de voordelen van plukken. Bij het inchecken konden we direct doorlopen naar de business lijn. Voor economy stond een lange rij! Dit kon ook bij het door de security gaan. Heerlijk. Snel nog even wat tijdschriften gekocht en toen naar de gate. We zaten niet naast elkaar, hoewel er wel ruimte was. Met een half uur vertraging gingen we dan toch de lucht in, op weg naar Londen. Vliegen op zich is niet echt vervelend. Wel het opstijgen en landen. Dat is nou net bijna het enige wat je doet wanneer je van Amsterdam naar Londen vliegt. Niet zo prettig dus!

In Londen moesten we overstappen op de vlucht naar Calgary. Het vliegtuig werd geparkeerd bij een binnenlandse terminal waardoor we eerst met de bus naar de juiste aankomsthal moesten. Daar aangekomen konden we door de security check. Hier waren ze heel streng. We moesten onze schoenen uit doen en alle flessen met meer dan 100ml inhoud moesten worden afgegeven. Annette had haar lenzenvloeistof in mijn rugzak zitten. Toch wel prettig om in het vliegtuig even je lenzen uit te kunnen doen. Hoewel het meer dan 100ml was hebben het er niet uitgehaald en hebben ze er gelukkig ook niets over gezegd. Hoezo strenge controle?

Na de security check moesten we weer in de bus naar de vertrekhal. Op de boarding pass stond dat de gate om 12:30 uur dicht ging, en dat was de tijd dat we bij de vertrekhal aankwamen. Hard lopen dus om op tijd te zijn. We konden gelukkig als eerste instappen dus toen werd het rustig voor ons.

De reis was prettig. We hebben zelfs iets kunnen slapen. Het was lekker luxe en we kwamen goed aan in Calgary. Helaas bleek bij het afhalen van de bagage dat de koffer van Annette niet aangekomen was. Zo bijzonder is de businessclass dus ook weer niet, dat ze goed op je bagage passen. Dus dan maar even naar de bagage balie om een formulier in te vullen en een overnachtingskit te halen. Het welkomst committe bleek zich in de vlucht vergist te hebben. Dat gaf niets want we hadden toch een huurauto geregeld, met GPS.

Om 6 uur waren we in het hotel. Het ziet er luxe uit en de kamer is groot. Groot was ook de moeite die we moesten nemen om toch nog maar even de stad in te gaan en wat te eten. We hebben ook nog even gekeken of we iets voor Annette konden kopen, maar alles was al dicht. Dat was dan onze eerste kennismaking met de stad Calgary: lege straten tussen hoge kantoorgebouwen en alleen zwervers op straat. Niet echt een positief beeld….

Een boekwinkel is nog wel open. Daar gaan we dus even naar binnen om een kaart en een gids van de stad te kopen. Het bljkt dat we daar op de bovenste etage ook wat kunnen eten en dat doen we dan ook maar gelijk. Tegen 8-en waren we weer in de hotelkamer. Een lange dag dus, want het is in Nederland inmiddels al 4 uur ‘s nachts. Annette ging nog even wat tv kijken, maar heeft daar niet echt veel van gezien.

Morgen weer een dag.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.